The Computing Technology Industry Association (CompTIA) je neprofitna organizacija, ki nudi širok nabor svetovno priznanih certifikatov. Obstaja od leta 1982 in ima sedež v ZDA. CompTIA nudi profesionalne certifikate s področja informacijske tehnologije, vse od strežnikov in omrežij pa do informacijske varnosti. Certificiranje je plačljivo (do nekaj sto evrov), certifikati pa praviloma veljajo tri leta. Certifikate se obnovi z zbiranjem točk ali ponovnim pisanjem testa.

International Information Systems Security Certification Consortium (ISC2) je neprofitna organizacija v Floridi, ZDA, ki se ukvarja z izobraževanjem in certificiranjem na področju informacijske varnosti. Ustanovljena je bila leta 1988, danes pa ima že preko sto tisoč članov. Certifikate je potrebno obnoviti na tri leta, vsako leto pa je potrebno zbrati točke, ki dokazujejo nadaljevanje izobraževanja.

ISACA je mednarodna profesionalna zveza, ki se ukvarja z upravljanjem IT. Nastala je leta 1967 v ZDA. Danes ima preko sto tisoč članov in certificirancev.